Tartósan alacsony rezsiköltség
Klímabarát, értékes ingatlan
Komfortos, egészséges mindennapok

Olcsóbb, tisztább, gyorsabb

Gipszkarton rendszerek kivitelezése

A gipszkarton válaszfal a hagyományos válaszfal szerkezethez képest jelentősen olcsóbb, tisztább és gyorsabb, hiszen nincs száradási- illetve kötési idő, ezáltal időt, energiát és pénzt lehet megtakarítani. A gipszkarton a legjobb megoldás arra, ha gyorsan szeretné az épületteret átalakítani, plusz helyiséggel bővíteni, akár több részre osztani.


A gipszkarton rendszerek tökéletesen alkalmasak az épületgépészeti- és elektromos vezetékek elhelyezésére, szerelvények, csövek (pl. vízvezeték, klíma bekötés stb.) vagy hang- és hőszigetelés beépítésére.


Nem utolsósorban, a gipszkarton rendszerek kiválóan használhatóak az épület belső díszítésére (pl. rejtett világítás, izgalmas, egyedi formák kialakítása stb.), vagy az épület esztétikai hiányosságainak, hibáinak elfedésére.

A kivitelezés lehetőségei

Szárazépítés

A száraz vakolás gipszkartonnal a lehető leggyorsabb, legegyszerűbb, legtisztább megoldás a vakolatlan tégla, Ytong stb. falszerkezet felületének esztétikus burkolására, a festéshez, tapétázáshoz történő előkészítéshez.


A gipszkartonnal száraz vakolt felület jelentősen rövidebb idő alatt készíthető el, mint bármelyik cementes alapvakolat felhordása. Ugyanis a gipszkarton lap ragasztó száradási ideje jelentősen rövidebb, és nem igényel további glettelést, csiszolást.

A szárazépítésben alkalmazott válaszfalak segítségével a rendelkezésre álló belső teret különálló helyiségekre oszthatjuk. Ezeknek a válaszfalaknak ki kell elégíteniük a velük szemben támasztott összes tűzvédelmi, akusztikai, állékonysági és egyéb követelményt.


Fontos egy épületen belül megakadályozni a tűz terjedését, védve ezáltal az anyagi javakat, valamint az épületben tartózkodó emberek testi épségét. Egy épület a rendeltetésszerű használhatóságához korlátozni kell az épületen belül a hangok terjedését.


Vagyis olyan szerkezeteket kell építeni, amelyek gátolják a hangok egyik helyiségből a másikba jutását. A beépített szerkezeteknek megfelelő ütésállósággal kell rendelkezniük ahhoz, hogy az adott helyiség használatától függően az esetleges ütések következtében ne károsodjon a szerkezet.


Valamint stabilan meg kell állniuk a helyükön, el kell bírniuk a saját súlyukat illetve a rájuk elhelyezett terheket is. A szerelt válaszfalak nagy előnye, hogy az elkészült vázszerkezetben elhelyezhetők a különböző gépészeti szerelvények, csővezetékek, így nem utólag kell a falat megvésni a villanyvezetékek, vízcsövek stb. számára.

Az előtéthéjak és előtétfalak kiválóan alkalmasak a meglévő fal egyenetlenségeinek kiegyenlítésére, a tűzgátlás és hanggátlás növelésére, a hővédelem fokozására, valamint a gépészeti szerelvények burkolására.


Egy gipszkarton előtétfal kiváló megoldás adott helyiség utólagos hőszigetelésére is. Megakadályozva, hogy az épület külső fala tovább sugározza a hideget a lakótérbe.


Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a válaszfalban nagyméretű gépészeti vezetékeket, vagy berendezéseket kell elhelyezni. Ezen követelmény kielégítésére úgynevezett szerelőfalakat kell építeni.

Az épületek helységeinek egyik legfontosabb térformáló eszköze az álmennyezet. Az épület, illetve a helyiség funkciójától függően az álmennyezeteknek különféle - például tűzvédelmi, akusztikai, hőszigetelési és egyéb - követelményeket kell kielégíteniük.


Az álmennyezet lehet:


 • akusztikus;
 • hangszigetelő;
 • tűzvédelmi;
 • hőszigetelő;
 • világító;
 • esztétikai vagy vizuális;
 • optikai;
 • hűtő-fűtő.


A gipszkarton mennyezet révén a helyiség belmagassága tetszés szerint változtatható, így mérséklődik a fűtendő és/vagy hűtendő légköbméter, tehát az energiaköltségek akár számottevően csökkenthetők.


A kazettás álmennyezet készítése kedvező megoldás irodába, üzletbe, vagy akár otthoni helyiségekbe is. Előnye, hogy a gipszkarton mennyezetnél egyszerűbb az elkészítése, mivel a vázszerkezet felrakása után már csak a kazettás álmennyezet lapokat kell a helyére tenni, és nincs további felületkezelési teendő.


A kazettás álmennyezeti lapok széles választékban kaphatók, így a végleges mennyezet kialakításának rengeteg variációja valósítható meg. További előnye, hogy a gépészeti-, villanyszerelési anyagok könnyen javíthatók utólag is, ráadásul az utólagos berendezések beszerelése is jóval egyszerűbb.

A magastetős épületek tetőterei évtizedeken keresztül kihasználatlanok voltak, legfeljebb padlásként tárolásra használták őket. A helyszűke és a magas telekárak vetették fel annak az igényét, hogy a tetőtereket is lakótérré alakítsák.


A tetőterek beépítésével régi és újépítésű épületekben egyaránt hasznos tér nyerhető anélkül, hogy a meglévő terek méretei csökkennének.

A hanggátló szerkezetek elsődleges feladata megakadályozni két szomszédos helyiség között a hangok átjutását. A hangelnyelő szerkezetek pedig az egy helyiségen belüli hangok visszaverődésének számát, mértékét csökkentik, így csillapítva a belső zajszintet.


Sok esetben azonban egyetlen szerkezettel szükséges megoldani a hanggátlás és hangelnyelés problémáját is, és a szárazépítés erre alkalmas megoldásokat kínál.

Közvetlen a födémre épülő aljzatszerkezet. A szárazaljzatokat elsősorban lakó-, iroda-, kórház- és szállodaépületekben alkalmazzák. Gyakorta beépítik épület-felújítások során, hiszen előnyös hang-, hő- és tűzvédelmi tulajdonságokkal rendelkeznek.


Kis súlyuk és kis vastagságuk, valamint a száraz beépítési technológia további előnyöket jelent. A szárazpadlókat sok esetben építik régi épületek korábban kihasználatlan tetőterében a fagerendás födémek fölé, és ebben az esetben a padlószerkezet egyben a fafödém tűzgátlóságát is javítja.

Olyan aljzatszerkezet, amely a teherhordó födém fölött, elemelve képezik a helyiség aljzatát. Az álpadló szabályos raszterben elhelyezett lábakkal támaszkodik a teherhordó födémhez. Így a szerelt aljzat alatt üreg alakul ki, amely gépészeti vezetékek, számítógépes és egyéb kábelek elvezetésére alkalmas.


Álpadlókat elsősorban irodaépületekben építenek, ahol a nagy mennyiségű és sok irányba futó kábel elhelyezéséről kell gondoskodni.

Az épületek tűzben való viselkedését jelentősen befolyásolja azok teherhordó szerkezete. Tűz esetén nem szabad, hogy egy épület részben, vagy egészben összeroskadjon, mielőtt mindenkit kimenekítettek volna belőle.


Illetve esélyt kell adni a tűzoltásra is, hogy a kimenekítés után a vagyontárgyakban is minél kisebb kár keletkezzen. Ezért kiemelten fontos, hogy az épületek teherhordó szerkezeti nem éghető anyagokból épüljenek, vagy azokat nem éghető, tűzvédő anyagokkal megvédjék az esetleges tűztől.


 • Az acél, bár nem éghető anyag, tartósan magas hőmérséklet hatására meglágyul, elhajlik, elveszíti teherhordó képességét.
 • A fa, fajtájától függően eltérő méretekben, de éghető anyag
 • Az acél-, valamint faoszlopokat és gerendákat tehát meg kell védeni a tűz hatásaitól.
 • A szárazépítés képes a saját eszközeivel megoldást kínálni erre az igen nagy kihívásra.
 • Acél- és faszerkezetek védelmére különleges, tűzvédelemre alkalmas szárazépítő lapokat fejlesztettek ki.

Festene?

Bízza a munkát megbízható kivitelezőre

Gipszkartonozás után festeni kell?


Lakások, családi házak, társasházak, üzemi területek, intézmények glettelése, festése, felületkezelése. Hagyományos és gépi festés a legkorszerűbb technológiával.


Amennyiben profi festőcsapatra van szüksége, keressen minket.

MEGBÍZÓINK

Visszajelzései

„Korrekt áron, határidőn belűl.” 

„Homlokzati hőszigetelés kellett, mert nagyon sokba került a fűtés. Korrekt áron lett kész a munka, és csúszás sem volt. Köszönöm.”

Kovács Irén

Siklós

„Rendes csapat, jól dolgoznak” 

„Gyerekvállalás miatt költöztünk, a szigetelést muszáj volt rendbe rakni. Ajánlották a HőszigMestert és nem csalódtam. Rendes csapat, jól dolgoznak és határidőre.”

Markót Beáta

Pécs

„Csak ajánlani tudom őket” 

„Az előző brigád cserben hagyott, ekkor hívtam a Hőszigmestert. Végre megoldódott, szebb is lett az eredmény, mint vártam. Csak ajánlani tudom őket.”

Kelemen Ferenc

Pécs

Készen áll a kezdésre?

Hívjon vagy kérjen ajánlatot.

Akik már bizalmat szavaztak nekünk…

Referenciák

KAPCSOLATFELVÉTEL

KÉRJE INGYENES AJÁNLATUNKAT

Töltse ki és küldje el a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Hívjon minket

+36 20 470 5555

Írjon e-mailt

info@hoszigmester.hu

Dotra Group Kft (levelezési cím)

7622 Pécs, Nagy Lajos király útja 14. fszt. 3.

További

Szolgáltatásaink

Könnyűszerkezetes házépítés stresszmentesen, akár 4 hónap alatt.

Az Ön által választott hőszigetelő anyagtípussal.

Korszerű eszközökkel, maximális precizitással.

Teljeskörű hőszigetelés a maximális hatékonysághoz.

Igény szerint ipari környezetben is segítünk.

Teljeskörű vízszigetelés a legmodernebb technológiákkal.

Kivételes tulajdonságokkal rendelkező, sokféle célra hasznosítható anyag

Árnyékolástechnikával, illetve napelem technológiával.

Az Önök preferenciáit alapul véve a munkához.

Szórt púrhab, illetve poliurea szigetelés.

Napelem rendszerek professzionális kivitelezése és forgalmazása.

Teljeskörű és precíz munkamenet mellett.

A kifogástalan végeredmény érdekében.

Praktikus útmutató az energetikai korszerűsítés finanszírozási lehetőségeiről