Tartósan alacsony rezsiköltség
Klímabarát, értékes ingatlan
Komfortos, egészséges mindennapok

Az épület energiamérlegének javítása

A hőveszteségek feltárása

Az energiaveszteséget az alábbiak okozzák:


 • a hő áthatolása az épület határoló elemein keresztül (falakon, ablakokon, tetőn, stb)
 • szellőztetés
 • az épület nem megfelelő légmentessége


Az energia vesztesége korlátozható az épület egyes szerkezeti elemének javításával. A hő áthatolása miatti veszteségek csökkenthetők a hőszigetelés javításával, vagyis a szigetelés vastagságának növelésével, vagy anyílászárók kicserélésével. Ilyen módon javul a homlokzatok hőszigetelése és növekszik az egész épületenergetikai hatékonysága.


A szellőző levegő felmelegítésével kapcsolatos energiaveszteséget nem lehet teljes mértékben megelőzni, dejelentősen lecsökkenthető a hő visszanyerését használó szellőző rendszerek alkalmazásával. Egy légmentesenzáródó nyílászárókkal rendelkező épület megakadályozza a levegőáramlást.


Az épület légmentességének biztosítása az összes építőipari elem megfelelő tervezésétől és kivitelezésétőlvalamint az összekapcsolásuk módjától függ. Természetesen a tervezési szakaszban nagyon gondosan kellkidolgozni az összes részletet, de hatalmas jelentőséggel bír a kivitelezés minősége is.

Hozza ki a maximumot a hőszigetelésekből!

Egy áttekintés arról hányféle szerkezeti elemet is kell hőszigetelni egy házon. A dolog természetéből adódóanminden egyes helyen egy kicsit más az elvárás az oda kerülő anyagokkal szemben. A lényeg: közel egységes,zárt szigetelési burkot kell létrehozni a helyiségek körül.

Praktikus tippek és gyakorlati tanácsok

A lakóépületek hőszigetelésének tudnivalói


Padlószigetelés


Alkalmazott technológiák:


 • Zárt cellás szórt poliuretán szigetelés
 • PUR-PIR táblás szigetelés
 • Táblás kőzetgyapot szigetelések 
 • Polystirol szigetelések


Bár a padló hőszigetelésről nem mindig szokás szót ejteni, azonban tudni kell, hogy a beltéri komfort szempontjából igenis megvan a jelentősége. Kimondottan újépítésű ingatlanoknál javasolt fontolóra venni a kivitelezését.


Padlószigeteléssel együtt a padló többrétegű szerkezete nemcsak esztétikailag, hanem funkcionalitásban is hozzáadott értéket jelenthet.Miért van szükség a padló hőszigetelésére?


Egyrészt szigetelés híján a padló hidegebb felülete negatívan befolyásolja a hőérzetet. Szigetelt padlóval akár 2-3 fokkal is csökkenthető a beltéri hőmérséklet, a melegebb felületnek hála a hőérzet romlása nélkül.


Másrészt a hőszigetelés nélküli hideg padlón könnyebben kicsapódik a pára. Ennek hatására gyorsan megjelenhet a penész, rontva a burkolat állagát és a levegő minőségét, kellemetlen egészségügyi problémákat előidézve.


Mindezen felül a hőszigetelt padló a zajokat is jobban megszűri, javítva ezáltal az ingatlan akusztikai tulajdonságait.Milyen munkamenetet kíván a padló szigetelése egy idősebb ingatlanban?


A korosabb, 35 - 40 évvel ezelőtt épült házak esetében a folyamat hosszú és körülményes. Mindenképp a falak és az alap szigetelésével érdemes kezdeni, elkerülve azt, hogy idővel nedvesség jusson a leszigetelt padló irányába. 

 


Milyen vastag legyen a padló hőszigetelése?


A kérdés eldöntéséhez vagy az építésztervező javaslataira, vagy a 20/2014 (III.7.) BM rendeletre érdemes támaszkodni. Utóbbi legfeljebb 0,3 W/m.K hőátbocsátást jelöl meg. 


A vastagság egyébként szoros összefüggésben van szigetelőanyag hővezetési tényezőjétől. Magyarul a vastagság helyett érdemes arra fókuszálni, hogy kedvező minőségű, lehetőség szerint alacsony hővezető képességű szigetelőanyagot sikerüljön választani.


A szükségesnél jóval vastagabb padló hőszigetelés már csak amiatt is felesleges, mivel a vastagság növelésével bizonyítottan nem javul automatikusan a szigetelés hatékonysága. 
Milyen hőszigetelő anyagot célszerű választani?


Zárt cellás szórt poliuretán szigetelés


A szórt poliuretán hab kiválóan alkalmas betonozott aljazok szigetelésére.


Manapság egyre szívesebben vezetik el a különféle csöveket, vezetékeket az aljzatban, nem mindennapi kihívás elé állítva a hőszigetelőket. Az alap "beszabogatás" helyett egyszerűen leszórjuk az egész felületet, az egyenetlenségeket pedig megszünteti a rákerülő aljzatbeton, vagy igény esetén síkba is csiszolható. Az egybefüggő, megszakítatlan habréteg kiválóan teljesít padlófűtés alatt, hőpáncélként tartva a meleget a lakótérben.


A felhordott szigetelő réteg kiváló hő és egyben nedvesség elleni védelmet biztosít. Régi poros salakkal stb. anyaggal terített aljzatok szigetelésére is kiválóan alkalmas szigetelő habunk lépésálló felületet biztost, melyre aljzatbeton is készíthető.


 • A zárt cellás púrhab keményebb a hagyományos EPS lépésálló szigetelésnél, ezáltal stabilabb fogadófelülettel szolgál a betonhoz.
 • Nincsenek hőhidak, varratmentesen zárja a felületet.
 • Mivel rátapad az alatta lévő rétegre (Pl. szerelőbeton, födém, GW lemez) így nincs utólagos mozgása, ami megrepesztheti az aljzatbetont.
 • Mivel varratmentes, akár freez estrich fogadására is alkalmas.
 • Vékonyabb rétegrendben kimagasló hőszigetelő érték érhető el vele, kevesebb helyet vesz el a belmagasságból.
 • Nagyobb nyomószilárdsága végett akár garázsban is alkalmazható.
 • Nem szükséges párazáró fóliát teríteni, mivel a zárt cellák nem veszik fel a nedvességet.
 • Padlófűtéshez kifejezetten ajánlott.
 • 5cm-től lehetőség van vasháló nélküli padlófűtés cső szerelésére is.


A purhabot a szórást követően igény szerint síkba csiszoljuk. Ezzel az eljárással ki lehet hozni a felső betonréteg egyenetlenségeit. Így egyforma vastagságú betonréteg kerülhet a szigetelésre, egyenletes lesz a fűtés hőleadása.
PUR-PIR táblás szigetelés


A különféle polisztirolok mellett a PIR lapok is használhatóak hőszigetelésre, amelyek tűzálló szigetelőréteget is alkotnak. 


A PIR magas nyomószilárdságának köszönhetően évtizedeken át nyugodtak lehetünk, mert nem süllyed meg a hétköznapi használattól. Ezen felül a alacsony hővezetési tényezője miatt vékonyabb rétegben alkalmazható, tehát felújításokkor is praktikus. Kétoldali alumínium kasírozása padlófűtés esetén hőtükörként funkcionál.Táblás kőzetgyapot szigetelések


A kőzetgyapot padlószigetelő anyagok alkalmazása megfelelő hő- és akusztikai komfortot nyújt a szigetelt helyiségekben, miközben a hőveszteség minimalizálásával hozzájárul a fűtésszámlák csökkentéséhez.


Különösen fontos a talajon fekvő padlók hőszigetelése, mert a hőveszteség ezen a ponton fokozottabb. A padlók szigetelése esetében fontos cél a hangszigetelés, pontosabban a lépészaj szigetelés is. Annak érdekében, hogy a belső zajok ne jussanak át egyik helyiségből a másikba.Polisztirol szigetelések


A padló szigetelése az újabb és öregebb házak esetében azonos, függetlenül attól, mikor épült az adott ingatlan. Az alapot alkotó beton lapra hidro-szigetelés kerül. Érdemes minőségi anyagokba fektetni, mivel a szigetelést a későbbiekben már nem változtathatjuk. 


Erre a hidro-szigetelésre kerül a fólia, középső rétegként a polisztirol és a hidro-szigetelés közé. A harmadik réteg a már előbb említett polisztirol. Fontos megemlíteni, hogy nem mindegy, milyen anyagból készül! 


Speciális padlószigetelésre szolgáló polisztirolt kell vásárolni! A falak mentén dilatiációt kell csinálni speciális eszközökkel, melyek kimondottan erre a célra szolgálnak. A polisztirolt ezután újból le kell fedni fóliával (a dilatiáció egy részét is). Végezetül jöhet a beton bevonat, ill. padlófűtés esetében a vezetékek.

Tetőterek, padlásterek


Alkalmazott technológiák:


 • Zárt és nyitott cellás szórt poliuretán szigetelés
 • PIR táblás szigetelés
 • Táblás kőzetgyapot szigetelés
 • Táblás üveggyapot szigetelés


A tetőtér szigetelés a 80-as évektől kezdve vált fontossá hazánkban, a családi házak tetőtereit addig többnyire csak a ház körül feleslegessé váló holmik tárolására használták.


Egyrészt nem voltak olyan magasak a telekárak, hogy mindenképp a tetőtér felé kellett volna terjeszkedni a hasznosítható lakótér növeléséhez. Másrészt a tetőtér beépítés anyagai és technológiája sem volt olyan fejlett, ami indokolta volna a tetőterek tömeges beépítését.


A tetőterek szigeteléséhez használatos speciális szigetelőanyagok sem voltak még kifejlesztve mindaddig, amíg nem kezdtek el nőni az energiaárak.A tetőtér hőszigetelése


Tetőtéri szobákban gyakori jelenség nyaranta a rekkenő hőség, télen viszont gyakorlatilag folyamatosan intenzív fűtésre van szükség a megfelelő hőérzet meglétéhez. Érdemes tudni, hogy a mindig felfelé szálló meleg levegő hatására a földszinti fűtés a feltételezettnél is több energiát vihet el.


Még ha sikerül is a tetőtérben kb. 3 – 4 fokkal melegebb hőmérsékletet kialakítani, szigetelés nélkül ez a meleg levegő gyorsan távozni is fog, komoly energiapazarlást előidézve. A tetőszerkezet legalább olyan szintű szigetelést és kivitelezést igényel tehát, mint a homlokzat.


Bizonyára sokan tapasztaltuk már, hogy a tetőtéri szobában nyáron szinte megfulladunk a hőségtől, télen meg azon gondolkodunk, hogyan lehetne úgy elérni egy kellemes, meleg hőmérsékleti szintet, hogy közben ne kelljen folyamatosan fűteni, de ne is fázzunk meg. Mivel a meleg levegő mindig felfelé száll, így több energiát fogyasztunk a földszinti fűtéssel, mint gondolnánk. Igaz az, hogy így a tetőtérben kb. 3 – 4 fokkal melegebb lesz, de szigetelés hiányában ez távozik is. Tehát, pazarlunk akaratlanul is.


Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy tetőszerkezet ugyanolyan figyelmet és törődést igényel, mint a homlokzat, mivel ez esetben is egy külső határolószerkezetről van szó. Ráadásul, egy tetőszerkezet intenzívebb felmelegedésnek van kitéve a Nap beesési szöge miatt.


A lakóházak külső hőszigetelésére az elmúlt években óriási figyelmet fordított az építőipar, ami nem véletlen, hiszen egy rossz szigeteléssel ellátott otthonban a fűtési energia jelentős része a falakon, a födémen és a tetőszerkezeten keresztül gyakorlatilag elszökik, teljes mértékben kárba vész. Ezért komédiába illő sok esetben, amikor utólagos hőszigetelés esetén nagy figyelmet fordítanak a falak burkolására, azonban a födémet, valamint a tetőszerkezetet – pláne tetőtér esetén – figyelmen kívül hagyják, márpedig a hő rendszerint felfelé mozog, vagyis egy homlokzati hőszigetelés önmagában semmit sem ér, ha nem társulnak hozzá a fentiek. Ráadásul tetőtér esetén azonban az extra szigetelés rengeteg kérdést vet fel a kivitelezés szempontjából!Melyek a tetőtér szigetelés legfőbb szigetelő anyagai?


Az energiahordozók ára várhatóan még tovább fog növekedni. Ez például a tetőtéri szobák szigetelésénél azt jelenti, hogy a 2018-tól előírt 0,17 W/m2K hőátbocsátási tényező értékénél is érdemes még jobb hőszigetelésre törekedni. A még jobb hőszigetelést biztosító 0,14-es hőátbocsátási tényező értéket már a legjobb minőségű szigetelőanyagokból is csak a 18-20 cm vastag szigetelők biztosítják.


Sőt egyre inkább a 20 cm feletti szigetelési vastagságok lesznek az elterjedtek a tetőtérben. Nem lesz ritka a 30 cm-es szigetelési vastagság sem, hisz nem mindegy, hogy mennyi energia fog megszökni a tetőtérben. Ha valóban csökkenteni szeretnénk a fűtésszámlákat télen, akkor a szigetelést körültekintően kell megoldani.


Sokan gondolkodtak úgy, hogy amit megspórolnak a szigetelés minőségén és vastagságán, az tiszta nyereség az építkezés során. Ennek pont az ellenkezője igaz. A hőszigetelésen megspórolt összeget többszörösen fogja visszafizetni a téli hónapok fűtésszámláiban, illetve nyáron a klimatizálás költségeinél az áramszámlában.


A tetőtér hagyományos szigetelésnél két technológia használatos.


Az egyik szerint a szarufák között történik a szigetelés. Ha nem elég magasak a beépített szarufák, akkor a szarufák magasságát a lakótér felőli oldalon lécezéssel lehet kipótolni. 15 cm-es szarufa magasságnál egy 5 centiméteres lécezés már lehetővé teszi a 20 cm vastag tetőtér szigetelést. Ez már megbízható szigetelést biztosíthat.


A szarufák közötti szigetelés azonban nem tudja kiküszöbölni a tetőtér szigetelés szükségszerű hőhidas jellegét, amit a szarufák okoznak. A fenyőfának ugyanis kisebb a hőszigetelő képessége, mint a beépített szigetelőké.


Ezzel nem tudunk mit tenni, a tetőtérben el kell ezt a helyzetet fogadni. Illetve 3 dolgot azért mégis tehetünk.


 • Egyrészt a szarufák közötti szigetelés kiegészíthető a szarufák alatti kiegészítő szigeteléssel, ami ugyan elvesz néhány centit a szobák belmagasságából, de egységes szigetelési felületével alkalmas a szarufák hőhidas jellegének a csökkentésére is.
 • Másrészt újépítésnél választható a szarufák feletti tetőtér szigetelése is. Ez teljes mértékben kiküszöböli a szarufák miatt keletkező hőhidas jelleget. Viszont ide csak olyan szigetelőanyag választható, amely kellően szilárd, és jól bírja a tetőfedés, a lécezés és a cserepezés súlyát, valamint a télen ráhulló hó együttes súlyát is. 
 • Harmadrészt választható jobb hőszigetelési képességű szigetelő anyag, mint például a szórt púrhab szigetelés. Ez a szigetelőanyag már kisebb vastagságban is teljesítheti a hőtechnikai elvárásokat.


Tetőtérben a szarufák között a leggyakrabban használt szálas hőszigetelő anyagok az üveggyapot és a kőzetgyapot. 


A kiváló hőszigetelő képesség mellett a tűzbiztonságuk is magas, emellett kisebb nedvesedésnél is hamar kiszáradnak, és nem csökken a hőszigetelő képességük.


A befúvásos cellulóz szigetelés is használatos még a tetőtérben, de ez nem igazán elterjedt még nálunk. Nedvességre érzékeny, légáteresztő, ezért ár érték arányban nem kedvező.


A 21. század hőszigetelőjének a poliuretánt tartják, talán nem véletlenül. Ez valóban kiváló hőszigetelő anyag a tetőtérben, amelyről bővebben információ a Szórt Púrhab szigetelés menüpont alatt érhető el.

Mi az alapvető különbség a szarufák feletti és a szarufák alatti kiegészítő szigetelés között?


Nyilván lehet eltérés a tetőszigetelésre használt szálas szerkezetű kőzetgyapot lemezek típusától és minőségétől függően a hőszigetelő képességükben.A legfontosabb különbség azonban a hőszigetelésre használt kőzetgyapot keménységében van. Amíg a szarufák alatti kiegészítő szigetelés ugyanazokkal a laza szerkezetű kőzetgyapot lemezekkel is megoldható, addig a szarufák feletti kiegészítő szigeteléshez már keményebb szerkezetű kőzetgyapot táblára lesz szükség. Miért van ez?


Alapvetően a szigetelésre nehezedő terheléstől. Ugyanis, amíg a szarufák közötti hőszigetelésnél a tetőfedésre használt tetőcserép lécezése a szarufákra nehezedik, addig a szarufák feletti kiegészítő szigetelésnél a szarufák és a tető lécezése közé kerül a hőszigetelő anyag.Tetőtér szigetelés szarufák között


Az igazán kedvező megoldás az, amikor a szarufák közötti hőszigetelés ki van egészítve a szarufák alatti kiegészítő hőszigeteléssel. Miért előnyös ez?


Mert a beépített szarufák hőszigetelése jóval alacsonyabb a tetőtér szigeteléshez széles körben használt szálas szigetelő anyagok hőszigetelésénél. Akár kőzetgyapotot, akár üveggyapotot használunk a szarufaközi szigetelésnél, érdemes egységes szarufák alatti kiegészítő szigetelést kiépíteni.


Szarufák közötti hőszigetelés akkor jöhet szóba, ha a tetőcserepet tartó tetőlécek a helyükön maradnak, ezért a tető felújítása nem terjed ki a tető anyagának lecserélésére.


Ilyenkor a szarufák közti hőszigetelést mindenképp érdemes kiegészíteni a szarufák alatti hőszigeteléssel. Ez ugyan csökkenti néhány centivel a belső teret a tetőtérben, cserébe viszont a szarufa vastagságnyi szigetelését jóval nagyobb megtakarítást biztosító szigetelés egészítheti ki.A szarufák fölötti tetőtér-szigetelésről


Főként újépítésnél valósítható meg leginkább, vagy tetőfelújítás keretei között abban az esetben, ha a tetőfedés céljából használt korábbi anyag cseréje is megtörténik.


A szarufák fölé kerülő tetőtér-szigetelés kiemelt fontosságú lehet, mégis inkább kiegészítésként szokás alkalmazni a szerkezet közé beépített puha szigetelés támogatása végett a tartós jelleghez és a hőhidak megakadályozásának céljából. 


Új tető építésekor vagy a pala, cserép, lemez cseréjének apropóján érdemes fontolóra venni a szarufák külső oldalának a szigetelését, leginkább a következő előnyök miatt:


 • Így elkerülhető a helyiségek magasságának csökkenése.
 • A külső oldali kiegészítő szigetelésnél hőhídmentes szigeteléssel egészíthető ki a szarufák közötti szigetelés
 • Akár az is kivitelezhető, hogy a szarufák az előtérben maradva különleges látványt nyújtsanak.
Zárt és nyitott cellás szórt púrhab szigetelés


Tetőterekben a szálas szigetelőanyagok felhasználása mellett alkalmazzuk a szórt púrhab technológiát, ami véleményünk szerint az egyik leghatékonyabb hőszigetelő anyag, egyben vízszigetelő is.Púrhab szigetelés a tetőtérben!


Sok fejtörést okozhat egy régi padlástér hasznosítása, ha nincs tetőfólia az elöregedett fedés alatt. Zárt cellás habbal hatékony, gyakorlatilag hőhídmentes (csak a lécek és a szarufák találkozásánál keletkezik "fa-hőhíd") hőszigetelés készíthető közvetlenül egy palafedés aljára.


Nem akadály a törött, repedt, egyéb módon sérült fedés sem, a hab egyfajta konzerváló szerepet is betölt. Mivel teljesen vízhatlan, az esetleges beázások is azonnal megszűnnek. Az elkészülő hőszigetelés vastagságának csak a szarufamélység szab határt. De 10 cm hely mindig akad, annál többet pedig nem is érdemes felhordani.


7-8 cm vastag szórt purhab szigetelés már 70-75%-os energiamegtakarítást eredményez, amelynek köszönhetően a beruházás költsége rövid időn belül megtérül.


A tetőterek tökéletes hőszigetelésére a szórt purhab technológia a jelenleg leghatékonyabb szigetelési eljárás.


Nemcsak a hideg téli hónapokban, hanem a nyári hőségben is tökéletes komfortérzetet biztosít otthonának. A forró nyári napokon a tetőszerkezet extrém mértékben képes átforrósodni. Ezt megfelelő hőszigetelés nélkül csak rendkívül magas klíma költséggel lehet elviselhető szinten tartani.  A szórt purhabbal szigetelt házaknál az alsó és felső szintek között +/- 2 fok eltérés tapasztalható.


Gondoljuk át! A fűtés és a klíma költségei hónapról hónapra jelentkeznek, télen-nyáron.


A szórt purhab szigeteléssel egyszeri beruházással akár 70%-os költségmegtakarítás érhető el, mindezt hosszú távon!


Már az első szezonban érezhető lesz a megtakarítás mértéke, rövid időn belül megtérül, később pedig élvezhető befektetés gyümölcse.

Válaszfalak szigetelése


Tudatosan megválasztott válaszfalakkal új helyiségek, új belső elrendezés hozhatók létre. Egy dolgot azonban nem szabad elfelejteni: a válaszfal megfelelő szigetelését. Ez befolyásolja a gipszkarton válaszfal vastagságát is.


Miért érdemes alkalmazni kőzetgyapot szigeteléseket válaszfalaknál?


Akár társasházról vagy családi házról, netán irodaházról beszélünk, a válaszfalak szigetelése a hő- és hangszigetelés mellett tűzvédelmi okokból is nélkülözhetetlen.


A kőzetgyapot hő- és hangszigetelő lemezek mindhárom elvárásnak magas szinten megfelelnek: 


 • A válaszfalak hangszigetelésére azért van szükség, hogy az elválasztott helyiségekben az akusztikai komfort is teljes legyen. A kőzetgyapot  termékekkel hangszigetelt válaszfalak kiváló hangcsillapítóként működnek.
 • A kiváló hőszigetelő hatás ugyancsak jellemző a gipszkarton válaszfalakba, előtétfalakba, zárt álmennyezetek fölé javasolt termékeinkre. Az energiamegtakarítás mellett hozzájárulnak az optimális belső hőmérséklet fenntartásához is.
 • A bazaltkő alapanyag egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően kőzetgyapot termékeink ellenállnak akár 1000 °C-os hőmérsékletnek. A válaszfalaknál alkalmazott kőzetgyapot szigetelés sem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, képes a tűzterjedését megakadályozni.Miért fontos a hangszigetelés?


Az épületek környezetében keletkező zajok káros hatással vannak az emberekre. A beszűrődő, nem kívánt zajok zavarják mind a hatékony munkavégzést, mind a pihenést. A folyamatos zajterhelés szélsőséges esetben betegségekhez is vezethet, mint pl. hallászavar, fülzúgás, alvászavarok.


Sok lakásban gondot okoz egy zajos szomszéd, a munkahelyen a szomszédos irodában lévő kollégák hangos beszélgetése zavarhatja a munkát. Megfelelő hangszigeteléssel ezek a bajok orvosolhatók.
Szórt púrhab


Mint ahogy a tetőtér esetében is említettük, a purhab hatékony megoldást kínál, és van, amikor szálas anyaggal hangszigetelünk


Például könnyűszerkezetes házaknál javasoljuk a purhabot. Mert nem roskad össze, jobban kitölti a réseket és össze fogja a fa alkatrészeket, ezáltal masszívabb lesz az épület és ezen felül jobb hőszigetelést is biztosít a korábban használt anyagoknál.

MEGBÍZÓINK

Visszajelzései

„Korrekt áron, határidőn belűl.” 

„Homlokzati hőszigetelés kellett, mert nagyon sokba került a fűtés. Korrekt áron lett kész a munka, és csúszás sem volt. Köszönöm.”

Kovács Irén

Siklós

„Rendes csapat, jól dolgoznak” 

„Gyerekvállalás miatt költöztünk, a szigetelést muszáj volt rendbe rakni. Ajánlották a HőszigMestert és nem csalódtam. Rendes csapat, jól dolgoznak és határidőre.”

Markót Beáta

Pécs

„Csak ajánlani tudom őket” 

„Az előző brigád cserben hagyott, ekkor hívtam a Hőszigmestert. Végre megoldódott, szebb is lett az eredmény, mint vártam. Csak ajánlani tudom őket.”

Kelemen Ferenc

Pécs

Készen áll a kezdésre?

Hívjon vagy kérjen ajánlatot.

Akik már bizalmat szavaztak nekünk…

Referenciák

KAPCSOLATFELVÉTEL

KÉRJE INGYENES AJÁNLATUNKAT

Töltse ki és küldje el a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Hívjon minket

+36 20 470 5555

Írjon e-mailt

info@hoszigmester.hu

Dotra Group Kft (levelezési cím)

7622 Pécs, Nagy Lajos király útja 14. fszt. 3.

További

Szolgáltatásaink

Könnyűszerkezetes házépítés stresszmentesen, akár 4 hónap alatt.

Az Ön által választott hőszigetelő anyagtípussal.

Korszerű eszközökkel, maximális precizitással.

Teljeskörű hőszigetelés a maximális hatékonysághoz.

Igény szerint ipari környezetben is segítünk.

Teljeskörű vízszigetelés a legmodernebb technológiákkal.

Kivételes tulajdonságokkal rendelkező, sokféle célra hasznosítható anyag

Árnyékolástechnikával, illetve napelem technológiával.

Az Önök preferenciáit alapul véve a munkához.

Szórt púrhab, illetve poliurea szigetelés.

Napelem rendszerek professzionális kivitelezése és forgalmazása.

Teljeskörű és precíz munkamenet mellett.

A kifogástalan végeredmény érdekében.

Praktikus útmutató az energetikai korszerűsítés finanszírozási lehetőségeiről