Tartósan alacsony rezsiköltség
Klímabarát, értékes ingatlan
Komfortos, egészséges mindennapok

Energetikai korszerűsítés hatékonyan

Célunk a maximális energiatakarékosság elősegítése ingatlanában

A hőszigetelés erősítése csak energiahatékonyság javításának egyik eszköze.


Az energiatakarékosság kérdését komplexen vizsgálva gondoskodni kell az energia előállításának minél hatékonyabb folyamatáról, vagyis…


  • a hőszigetelő elemek elhelyezéséről a határoló szerkezeteken;
  • a szakszerű összekapcsolásukról;
  • illetve a megújuló energiák és gépészet összehangolásával.


Kizárólag ezek szoros és megtervezett összhangja fogja biztosítani az optimális eredményt.

Előnyök és hasznosság

Az energetikai korszerűsítés lényege

Az energetikai korszerűsítés igényes kivitelezése hatékonyan segíti elő ingatlanának környezetbarát, fenntartható üzemeltetését, lehetőség szerint megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú használatával.


A munkálatok eredményeként a rezsiköltségek minimalizálásán, a költséghatékony üzemeltetésen és az energiatakarékosságon túl az épület a kényelmet is maximálisan szolgálja.


Sőt, akár a rezsi nélkül működő passzívházak kivitelezése is reális cél lehet. 

Energetikai korszerűsítés pályázattal

Igény esetén pályázati forrás felkutatásában, illetve a pályázat megírásában is számíthat ránk

Az energetikai korszerűsítés, az energetikai felújítás tipikusan a fűtésrendszer cseréjét vagy korszerűsítését, a nyílászárók cseréjét vagy korszerűsítését és az épület külső hőszigetelését jelenti.


A nyílászárók cseréje légcserélő rendszer beépítésével szinte mindig az energetikai korszerűsítésre része. Egy átlagos családi háznál a tető szigetelése, a külső szigetelés és a nyílászárók cseréje a rezsiköltségeket akár 80-90 százalékkal is csökkentheti havonta.


Az energetikai korszerűsítés része sok esetben napelemek, napkollektorok felszerelése a tetőre. A régi fűtési rendszer geotermikus fűtésre, hőszivattyú rendszerre történő cseréjével, vagy a régi gázfűtés és a radiátorok cseréje, korszerűsítése, elektromos fűtés telepítése.

Szellőztető gépek

Az átlagon felüli hőszigetelő-képességgel bíró lakások esetében már nem elegendő – de legalábbis nem célszerű a hagyományos ablaknyitogatós szellőztetés – gépészeti megoldásokra is szükség van.


Az ablakok nyitogatása, a huzat és az energiapazarlás már a múlté. Szellőztetőgépeink halkan, észrevétlenül és teljesen automatikusan biztosítják az épületek levegőcseréjét. Hővisszanyeréssel működő egyhelyiséges szellőztetők új építkezéshez és felújításhoz. Készülékeink energiatakarékos légcserét biztosítanak lakások, családi házak továbbá nem lakáscélú ingatlanok; vendéglátó egységek, irodák, közületek, iskolák és óvodák számára.


Előnyei:


  • alacsonyabb fűtési költségek
  • állandó friss, oxigéndús levegő
  • pollenek, allergének megszűrése
  • penészesedés megszüntetése
  • akár 94%-os hővisszanyerés
  • páratartalom-szabályozás lehetősége

Készen áll a kezdésre?

Hívjon vagy kérjen ajánlatot.

Legmodernebb technológiák és megoldások

A megújuló energiaforrások felszerelése, telepítése

Hőszivattyú?

Napkollektor?

Napelem?

Geotermikus energia?

Okosház, passzívház?

Kérje szakértőnk véleményét és energetikai számításait, hogy lássa mivel jár a legjobban.


A kivitelezéshez magasan képzett szakmai csapattal, energetikus szakmérnökkel állunk rendelkezésére.

Thermográfia

Hőkamerás felvétel

Egy ház gyenge pontjának feltérképezésére hőkamerás felvétel javasolt.


Diagnosztizálásra csak a téli fűtési időszak alkalmas, hiszen ekkor lehet mérni, hogy az előállított hőnek mekkora hányada távozik  el veszteségként a külső felületeken keresztül.


A mérés szempontjából ideálisnak az mondható, ha a külső és belső levegő között legalább 15 fok hőmérséklet-különbség van.

Az energetikai tanúsítványról

Az érvényes kormányrendelet kimondja, hogy használt lakásokat csak az energetikai osztály besorolását dokumentáló Energiatanúsítvánnyal lehet értékesíteni. Ebben nagy szerepet játszhat az ablakok hőszigetelési képessége, ezért értéknövelő beruházás az ‘A’ kategóriás ablakok és ajtók beépítése.


Mikor kötelező energetikai vizsgálatot végeztetni?


Új épület építésekor, használt lakás, ház értékesítésekor, 1 évet meghaladó bérbeadás esetén, illetve az 1000 m2 alapterületet meghaladó állami tulajdonú, közhasznú intézmények esetén. Például az átírásnál a tulajdonjog-bejegyzési kérelem mellett az energiatanúsítványt is csatolni kell majd a földhivatalhoz. 


Ugyanakkor ajánlott elvégeztetni az energetikai vizsgálatot akkor is, ha épületszerkezeti, vagy épületgépészeti átalakítást végeztetünk, illetve akkor is, ha energiahatékonysági pályázaton veszünk részt.


Ezen kívül, az épület átépítése, hozzáépítése vagy felújítása esetén, ha ezek a változások az energiafogyasztás csökkentéséhez vagy növeléséhez vezetnek, akkor új tanúsítványt kell készíteni.


Hosszú távú célja az, hogy 2022-től már csak alacsony – közel nulla – energiafogyasztású épületek kaphassanak építési engedélyt az Európai Unió területén.


Az irányelv egyik elemét az épületek energetikai tanúsítványai jelentik. Az irányelv szerint meg kell határozni az épület standard üzemeltetése során való tényleges és becsült energia felhasználást.


Az új építésű épületek számára az átadás pillanatában (a használatbavételi engedély megszerzése) valamint az eladásra kerülő épületek és helyiségek számára vagy bérelt helyiségek számára az összes dokumentummal együtt az energetikai tanúsítványt is be kell mutatni.


Az energetikai besorolás a következőképpen alakul:

A háztartások az összes felhasznált energia kb. 40%-át hasznosítják ténylegesen, emiatt kiemelten fontos háztartásonként az energiafelhasználás csökkentése.


Erre irányuló törekvés az ún. Energetikai tanúsítvány létrehozása, mely egy olyan „címke”, amely az adott épület energiafelhasználásáról ad számot.


Az energetikai tanúsítvánnyal kapcsolatos rendelkezések


Új épületek esetén a tanúsítvány beszolgáltatásának kötelezettsége a beruházót terheli, eladás vagy bérlés esetén az eladót/bérbeadót terheli. A használatba adott épületek esetén ilyen dokumentum az építőipari munkák átvételére vonatkozó kérvénnyel és a használatbavételi engedély megszerzésével együtt adandó be a megfelelő építőipari felügyeleti szervhez.


Mikor nincs szükség energetikai tanúsítványra?


50 négyzetméter alatti alapterületű épületre – például nyaralóra – nem kell energetikai tanúsítványt készíttetni. Ugyanakkor lakások esetén kisebb alapterületűre is kell ilyen, ha az egy 50 m2-nél nagyobb épületben van.


Mentesülnek továbbá az energiatanúsítványtól az évente 4 hónapnál rövidebb használatra szánt épületek (üdülő), a műemléki, helyi védelem alatt álló épületek, a mezőgazdasági épületek, sátorszerkezetek, műhelyek, illetve olyan épületek, ahol a belső technológiából származó hő nyereség nagyobb, mint 20 W/m3.Keressen minket, szívesen segítünk ingatlanának energetikai korszerűsítésében.

Akik már bizalmat szavaztak nekünk…

Referenciák

KAPCSOLATFELVÉTEL

KÉRJE INGYENES AJÁNLATUNKAT

Töltse ki és küldje el a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Hívjon minket

+36 20 470 5555

Írjon e-mailt

info@hoszigmester.hu

Dotra Group Kft (levelezési cím)

7622 Pécs, Nagy Lajos király útja 14. fszt. 3.

További

Szolgáltatásaink

Könnyűszerkezetes házépítés stresszmentesen, akár 4 hónap alatt.

Az Ön által választott hőszigetelő anyagtípussal.

Korszerű eszközökkel, maximális precizitással.

Teljeskörű hőszigetelés a maximális hatékonysághoz.

Igény szerint ipari környezetben is segítünk.

Teljeskörű vízszigetelés a legmodernebb technológiákkal.

Kivételes tulajdonságokkal rendelkező, sokféle célra hasznosítható anyag

Árnyékolástechnikával, illetve napelem technológiával.

Az Önök preferenciáit alapul véve a munkához.

Szórt púrhab, illetve poliurea szigetelés.

Napelem rendszerek professzionális kivitelezése és forgalmazása.

Teljeskörű és precíz munkamenet mellett.

A kifogástalan végeredmény érdekében.

Praktikus útmutató az energetikai korszerűsítés finanszírozási lehetőségeiről