Tartósan alacsony rezsiköltség
Klímabarát, értékes ingatlan
Komfortos, egészséges mindennapok

Fontos tulajdonságok

Lapostetős épületeknél

Lapostetős épületeknél a szigetelés nyújtotta megfelelő védelem sok összetevőn múlik.


Az ideális esetben védő, elválasztó és lejtést biztosító rétegből álló szigetelés egyszerre véd a hő, a pára, valamint a csapadékvíz ellen.


Lényeges szempont a hőszigetelő réteg vastagsága. Amennyiben ez nem megfelelő, úgy a külső és belső tér közötti hőmérsékletének eltérése páralecsapódást idézhet elő, akár a fal penészedésével együtt.


Hasonlóan fontos tényező a párazáró réteg és a csatornaszellőzők szakszerű kivitelezése.


Mivel a lapostetős kialakítás egyre népszerűbb a társasházaknál és családi házaknál, úgy a szakszerű szigetelés jelentősége is megnőtt az elmúlt időszakban.

A lapostetős szerkezet szigetelésének hozzáadott értéke

A tető hőszigetelésének lényege, hogy a téli időszakban a felfelé szálló meleg, nyáron pedig a hűtött levegő ne tudjon a plafonon keresztül távozni.


Vagyis télen a fűtés, nyáron pedig a hűtés hatékonyságnövelésének eszközeként a szigetelés segíthet az épület hőmérsékletét nagyjából állandó szinten tartani.


Lapostetők szigetelésének típusai:


 • szigetelés lejtésképzés nélkül – ha a vízszigetelés lejtésviszonyai optimálisak;
 • szigetelés lejtésképzéssel – ha indokolt lejtést kialakítani a szigetelésnél.A lapostető precíz hőszigetelése megtérüléssel járó előnyös befektetés


A következő előnyökkel járhat a lapostető szakszerű hőszigetelése:


 • a kivitelezés hatására szintekkel javítható az ingatlan hő és vízszigetelése;
 • a fűtéshez szükséges energia hasznosítása nagyságrendekkel hatékonyabb lehet;
 • ráadásul az ingatlanban tartózkodás komfortérzete is javulhat.


Még jobb, hogy modern technológiát és a minőségi alapanyagokat alkalmazva a lapostetők szigetelése magas minőségben, tartósan oldható meg.


Magasszintű fényvédelemmel, hővédelemmel és mechanikai védelemmel ellátva az ingatlant és növelve annak értékét.Miért érdemes a lapostető hőszigetelést hozzáértő kivitelezőre bízni?


Bár látszólag egyszerű munka, valójában a lapostető hőszigetelés meglehetősen összetett munkafolyamatnak számít.


Soktényezős feladat, ahol mindennek precízen a helyére kell kerülnie, lehetőleg professzionális megvalósítással.


Mindezen felül a lapostető hőszigetelés eredménye nagyban függ a korszerű alapanyagok, illetve a modern technikák alkalmazásától. A lapostetők hőszigetelésének mérlegelendő szempontjai


Az első és legfontosabb kérdés, hogy meglévő vagy újonnan építendő ingatlan lapostető hőszigetelésének kivitelezése a cél?


Teherbírás alapján többféle lapostető is létezik:


 • Nem járható lapostető – a kialakítása és rétegrendje miatt nem bírja el egy vagy több ember súlyát sem.
 • Járható lapostető – legfeljebb néhány személy súlyát is elbírják.
 • Manapság egyre népszerűbbek a zöldtetők, amelyek nemcsak esztétikai szempontból kedvezőek, hanem a terhelést is képesek hatékonyan bírni, és akár otthonunk új helyiségeként szolgálhatnak.


A lapostető hőszigetlelés kialakításakor egy adott hőszigetelési értéket célként meghatározva, a megfelelő vastagságot kiválasztva érdemes eljárni.

Lapostető

Szigetelő Anyagok

Az egyik legmegbízhatóbb szigetelési forma lapostetők esetében, amely egyaránt alkalmazható új és régi tetők szigetelésére is. A zárt cellás szórt poliuretán habszigetelés a helyszíni gyártásnak köszönhetően teljesen egybefüggő réteget alkot.


Ez a réteg 100%-an vízzáró, illesztési és toldási pontoktól mentes, így az épület dilatációs mozgásából adódó problémák is kiküszöbölhetők. A technológia alkalmazásával nincs szükség a régi, rossz szigetelés eltávolítására, ami jelentős anyagi megtakarítást eredményez. 


A purhab vízzáróságán kívül rendkívül jó hőszigetelő anyag is, amely hőhídmentes, és a dilatációs problémákat megszünteti, köszönhetően a rugalmasságának. Könnyű súlya miatt minimálisan terheli az épületet, de ugyanakkor mégis ellenálló, lépésálló és terhelhető


Mivel lapostetők esetében egy járható felület létrehozása szükséges, ezért ezt a megszokottnál sűrűbb habtechnológia alkalmazásával érhetjük el. Külső hő- és vízszigetelésnél gondoskodni kell a káros UV-sugárzás elleni védelemről, amit cégünk egy speciális UV elleni festékkel old meg. A szigetelés UV biztonságát a Maris Polimers poliuretán rendszere biztosítja.

A keményhab (PIR) hőszigetelés hőszigetelő tulajdonságok szempontjából az egyik legjobb a piacon megtalálható hőszigetelő anyagok közül. Könnyű, nyomásálló, formatartó és nem roskad meg a vízszigetelés alatt. 


A tűzvédelmi szempontokat figyelembe véve nagyméretű ipari tetőkön is alkalmazható. Hővezetési tényezője 0,024 W/m2K, melynek köszönhetően vékonyabb kivitelben beépítve is tökéletesen képes ellátni feladatát. A vékonyabb kivitel rövidebb rögzítő elemet igényel, a csatlakozási magasság könnyebben betartható.


A környezetvédelmi és energiamegtakarítási szempontok miatt és az egyre szigorodó hőtechnikai követelményeknek való megfelelés érdekében újabb szerkezetek, hőszigetelő anyagok alkalmazása válik szükségessé. A fentieknek köszönhetően népszerűek a PIR keményhab hőszigeteléssel megvalósuló könnyűszerkezetes lapostetők, melynek okai:


 • Hőszigetelési tulajdonságaik (hővezetési tényező - λ-érték) 30-50%-kal kedvezőbbek mind az EPS (expandált polisztirol), mind a kőzetgyapot termékeknél, így vékonyabb rétegvastagság érhető el PIR λ=0,026-0,022W/mK, EPS λ=0,035-0,030W/mK, kőzetgyapot λ=0,041-0,035W/mK.
 • Magas szilárdság jellemzi, mint a legtöbb műanyaghabot PIR nyomószilárdság: 100-200KPa, ehhez képest a kőzetgyapoté:20-80Kpa.
 • Alak- és mérettartók, nem vetemednek, nem zsugorodnak, nem ülepednek.
 • Nagyméretű, alacsony felülettömegű, merev táblák, melyek könnyű és gyors, biztonságos beépítést tesznek lehetővé.
 • Alacsony testsűrűség.
 • PIR keményhab: 30-33Kg/m3, kőzetgyapot: 100-200Kg/m3.
 • Műanyagok között kedvező tűzzel szembeni viselkedés.


A poliuretán habokról összességében elmondható, hogy hőre keményedő műanyagok. Így égés során csekély mértékű az égve csepegés és a füstképződés, szemben az építőiparban használt expandált- vagy extrudált polisztirollal, valamint szinte az összes műanyag fóliával (polietilén, PVC, polipropilén) szemben. Tűzvédelmi osztály: alufólia kasírozású PIR keményhabok - D s2 d0, kőzetgyapot - A1, EPS, XPS, műanyag fóliák - E.


A PUR-hoz képest a PIR haboknak még kedvezőbbek a hőszigetelő, szilárdsági tulajdonságai, alak- és mérettartóbbak, valamint előnyösebb a tűzzel szembeni viselkedésük.


Az alufólia kasírozású PIR keményhab hőszigetelés (λ=0,022W/mK) alkalmazásával 18cm, míg hagyományos EPS keményhabból (λ=0,035W/mK) 29cm, illetve kőzetgyapotból (λ=0,037W/mK) 31cm szükséges. 


A megadott jelentős vastagságú hőszigeteléseknél kiemelten fontos az alak- és mérettartósság. A kedvező szilárdsági jellemzőkkel együtt, hiszen roskadásra, ülepedésre hajlamos hőszigetelés esetén módosulhat a tetőn kialakított lejtésviszony, mely pangó vizek kialakulásához, beázáshoz, épületszerkezetek károsodásához vezethet.


Könnyűszerkezetes lapostetők esetében, statikai szempontból minél kisebb a trapézlemezre kerülő tömeg - melyet szinte csak a hőszigetelés tesz ki, a rétegrendben lévő fóliák csekély súlya miatt - annál biztonságosabb a tetőszerkezetünk. A fentiek kapcsán 18cm alufólia kasírozású PIR hab (30Kg/m3 testsűrűségnél) 5,4kg/m2 felülettömeget, míg 31cm kőzetgyapot (120Kg/m3) 37,2kg/m2-t terhet jelent.


Az energetikai, tűzvédelmi, statikai szempontok összességét figyelembe véve a közeljövőben a korszerű PIR keményhab hőszigetelésű lapostető rétegrend kialakítások egyre szélesebb körű elterjedése várható.

A lapostetők kőzetgyapottal történő szigetelésével a kőzetgyapot hőszigetelés összes kiváló alaptulajdonsága elérhető. Mint például a nagyszerű hőszigetelő és hanggátló képesség, tűzállóság - A1-es nem éghetőségi besorolás, páraáteresztő képesség és hidrofóbizáltság, tartósság és fenntarthatóság.


Mivel tudnak többet a lapostetőkre szánt kőzetgyapot szigetelések más felhasználásra szánt termékeknél?


Lapostető hőszigetelő lemezeink nagy testsűrűségű kőzetgyapot kérgének köszönhetően a mechanikai rögzítés nem nyomódik be pontszerűen. Mindeközben a rugalmas alsó réteg biztosítja a csapadékvíz elleni szigetelés rögzítéséhez szükséges folyamatos húzóerőt.


Pontszerű terhelhetőségük kimagaslóan nagy, így a rögzítés mentén a vízszigetelés széle nem hullámosodik fel, könnyedén toldható, hegeszthető

Az alsó, kisebb sűrűségű kőzetgyapot réteg rugalmas, így az biztosítja a tető élettartama alatt a dűbelek folyamatos feszítő erejét.


Lejtésképző és lejtéskorrekciós elemeinkkel biztosítható a tetők tökéletes vízelvezetése, mellyel megóvható a sérülékeny csapadékvíz szigetelés a csapadék okozta változó hőterheléstől, iszapkéregtől, növényzettől és beázástól, valamint megelőzhető az összefolyók megtapadó portól való eldugulása is.

A tető hőszigetelésével együtt a vízszigetelést is felújítjuk.


A hőszigetelés mellett ugyanis kiemelten fontos a lapostetők vízszigetelése is. A különböző csapadékok eső, hó a tetőre hullva feláztatják a borítást, ami így idővel elgyengül, majd a későbbiekben átereszti a vizet, ami káros hatással lehet a tetőszerkezetre és a belső térre. 


Az egyenes tetőknél felgyülemlik a csapadék és pocsolyák alakulnak ki, ami még inkább átáztatja a tetőszerkezetet. Egyenes kialakítás esetén fontos odafigyelni a tető vízszigetelés állapotára, és időközönként felújítani a nagyobb károk elkerülése miatt.


Fontos, hogy a szigetelő cég megfelelő munkát végezzen, különben nem érhető el a hatásos védelem a csapadékok ellen. 


Alkalmazott technológiáinkról a vízszigetelések oldalon olvashat.

MEGBÍZÓINK

Visszajelzései

„Korrekt áron, határidőn belűl.” 

„Homlokzati hőszigetelés kellett, mert nagyon sokba került a fűtés. Korrekt áron lett kész a munka, és csúszás sem volt. Köszönöm.”

Kovács Irén

Siklós

„Rendes csapat, jól dolgoznak” 

„Gyerekvállalás miatt költöztünk, a szigetelést muszáj volt rendbe rakni. Ajánlották a HőszigMestert és nem csalódtam. Rendes csapat, jól dolgoznak és határidőre.”

Markót Beáta

Pécs

„Csak ajánlani tudom őket” 

„Az előző brigád cserben hagyott, ekkor hívtam a Hőszigmestert. Végre megoldódott, szebb is lett az eredmény, mint vártam. Csak ajánlani tudom őket.”

Kelemen Ferenc

Pécs

Készen áll a kezdésre?

Hívjon vagy kérjen ajánlatot.

Akik már bizalmat szavaztak nekünk…

Referenciák

KAPCSOLATFELVÉTEL

KÉRJE INGYENES AJÁNLATUNKAT

Töltse ki és küldje el a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy keressen minket a megadott elérhetőségeken.

Hívjon minket

+36 20 470 5555

Írjon e-mailt

info@hoszigmester.hu

Dotra Group Kft (levelezési cím)

7622 Pécs, Nagy Lajos király útja 14. fszt. 3.

További

Szolgáltatásaink

Könnyűszerkezetes házépítés stresszmentesen, akár 4 hónap alatt.

Az Ön által választott hőszigetelő anyagtípussal.

Korszerű eszközökkel, maximális precizitással.

Teljeskörű hőszigetelés a maximális hatékonysághoz.

Igény szerint ipari környezetben is segítünk.

Teljeskörű vízszigetelés a legmodernebb technológiákkal.

Kivételes tulajdonságokkal rendelkező, sokféle célra hasznosítható anyag

Árnyékolástechnikával, illetve napelem technológiával.

Az Önök preferenciáit alapul véve a munkához.

Szórt púrhab, illetve poliurea szigetelés.

Napelem rendszerek professzionális kivitelezése és forgalmazása.

Teljeskörű és precíz munkamenet mellett.

A kifogástalan végeredmény érdekében.

Praktikus útmutató az energetikai korszerűsítés finanszírozási lehetőségeiről